Pește în apă nebună

de elucubratiiculinare in Peste, 13 Dec 2013 | 5322 vizualizari

 

Sună bine FISH IN ACQUA PAZZA?
Mie mi-a plăcut la nebunie și nu am rezistat până nu am încercat această rețetă. Încercati-o și voi pentru că merită!

 

INGREDIENTE

  • 2 pești mari - plătică, chefal, biban
  • 1 ceașcă măsline Kalamata
  • 1 ceapă
  • 4 căței de usturoi
  • 1 conservă cu roșii întregi
  • 3-4 cartofi fierți
  • 2 frunze de dafin
  • 1 ceașcă frunze de busuioc proaspăt
  • 1/2 ceașcă ulei măsline
  • 1 ceașcă vin alb
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pește în apă nebună:

Peștele se curăță de solzi, se eviscerează și se spală bine. Se condimentează cu sare și piper. Se aranjează într-o tavă.

Adăugăm în tavă pe lângă pești, măslinele, ceapa tăiată fideluță, usturoiul tăiat feliuțe sau ușor zdrobit, cartofii fierți tăiați cubulețe potrivite. Mai adăugăm în tavă roșiile tăiate felii, împreună cu sucul lor, vinul, frunzele de dafin și cele de busuioc. Adăugăm apă atât cât peștele și legumele să fie pe jumătate scufundate. Stropim totul cu ulei de măsline și dăm la cuptor la 180 grade C pentru 40-50 minute.

Servim fierbinte. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pește în apă nebună" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Peste la cuptor